GDPR - General Data Protection Regulation

Summera Support och om hur det fungerar med den nya förordningen

Den 25 maj 2018 ersätter GDPR den nuvarande personuppgiftslagen (PUL). Förordningen blir direkt lag i alla EU:s medlemsländer och har till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter inom EU. Du som användare av Summera Support kan försäkra dig om att vi tar denna fråga på största allvar och inom vår organisation pågår en certifieringsprocess mot standarden SS-ISO IEC 27001:2014 där bland annat den nya dataskyddsförordningen omfattas. Du som användare av Summera Support är personuppgiftsansvarig över de registrerade personuppgifter som du samlat in och behandlar i Summera Support. Summera Support är personuppgiftsbiträde och har det tekniska och organisatoriska ansvaret.

Läs mer här >>

I systemet finns personuppgifter lagrade i:

  1. Ärenden
  2. Kundkort
  3. Användare
  4. Kontaktregister
  5. Logg

Insamling av personuppgifter

Standardfunktioner omfattande godkännandeprocess för anmälare kommer tillgängliggöras för följande insamlingsområden:

  1. Formulär/Blanketter (sänds in av anmälare/kund)
  2.  Manuellt (insamling från systemanvändare)
  3.  E-post (Skickas av anmälare/kund)
  4.  API (där denna metod används och triggas av anmälare/kund)

Registerutdrag

Rätten till registerutdrag hanteras enklast genom att du exporterar ut en rapport med förekomst av personuppgifter och vart de finns lagrade.

 

Radera personuppgifter

Vill du inte längre behandla personuppgifter och vill ta bort den registrerade i programmet finns det två (2) sätt att gå tillväga.

  1. Manuellt Personuppgifter raderas enligt rapport med förekomst av personuppgifter.
  2. Automatiskt med regelverk Personuppgifter raderas enligt villkor, regelverk kan omfatta tidsperioder och vilka delar som ska raderas.

Observera att ärenden där personuppgifter är förekommande i allmänt beskrivande texter, oavsett var den förekommer i ett ärende, kan medföra manuell handpåläggning då inte generellt all text raderas.